USKORO NOVA KNJIGA ZA DECU  „IZUMI I OTKRIĆA“
Број читања: 1830
28.03.2014.
У издању Медиа Планета ускоро излази нова књига за децу „Изуми о открића“ која ће нас подсетити на све оно што је мењало наш свет. Биће ту прича о открићу ватре, слова, точка, телефона, папира, микроскопа... Укупно шеснаест прича о шеснаест најважнијих изума и открића. А због чега је она важна Дечјој Земљи? Због тога што је све приче написао Јовица Јоцко Тишма. И нека овде буде крај овој вести, а више ћемо вам казати и показати...
SREĆNO NOVO PROLEĆE
Број читања: 1872
20.03.2014.
Данас је, другари, не само први дан Новог Пролећа, већ и Светски дан среће. Желимо вам да ова два вееееелика празника лепо проведете. Само, немојте скроз да их потрошите. Сачувајте малчице и среће и пролећа у себи да би вам и сви наредни дани били срећни и пролећни. Можда вам ови стихови могу у томе помоћи: Све што радиш у животу Ти придодај и доброту, Са добротом срећа долеће! И запевај тек онако, Без разлога, баш овако – Срећно, срећно Ново Пролеће!
„SLIKE IZ MRAKA“ KREATIVNE GRUPE „DEČJA ZEMLJA“, IDUĆE NEDELJE U TRSTU
Број читања: 1784
13.03.2014.
Захваљујући нашем Милошу Пржићу, студенту италијанског језика, а на позив професорке тршћанског универзитета Габриеле Валера, од понедељка 17. до недеље 23. марта Креативна група „Дечја Земља“ биће у Трсту. Презентација интерактивне изложбе „Слике из мрака“ биће саставни део међународне фото-изложбе Кастело ди Дуино. Овај пут ће аутори бити представљени са по једном фотографијом, а ако публика покаже интересовање крајем септембра или почетком октобра на истом месту би требало да буде приказана цела изложба, или бар њен већи део. Оно са чиме се сада представаљамо можете и ви видети ако кликнете на ДЕТАЉНО... Ако знате италијански, све ће вам бити јасно, а ако не знате – прочитајте ово: