„PRLJAVO ILI ČISTO...“ SUTRA U ZEMUNU
Број читања: 1650
31.05.2012.
Бода, Маки, Јоцко и другари из Градске чистоће Београда сутра су у гостима другарима у ОШ „Мајка Југовића“ у Градском парку. Еколошко дружење „Прљаво или чисто – није исто“ почиње у 10 часова. Земун је лепа варош, видели смо то на свим досадашњим дружењима. И схварили смо зашто! Другари у земунским основним школама знају све о рециклажи, чистоћи и лепом понашању. А када основци то знају, онда је нормално да вам варош буде лепа. Сигурни смо да ћемо исте утиске понети и после дружења са девојчицама и дечацима у школи „Мајка Југовића“. Показаћемо их вам сутра у вестима.
„DEČJA ZEMLJA“ SA „SIMENSOM“ U KRAGUJEVCU
Број читања: 1755
26.05.2012.
Током 165 година постојања компанија „Сименс“ даровала је људима многе важне иновације које су промениле свет: прве телеграфске далеководе који су премостили и Атлански океан, прве телефонске централе, прве подземне железнице, прве електричне возове, трамваје и тролејбусе, прве рендгенске апарате, прве хидроелектране, прве телефаксе, прве електричне аутомобиле, прве роботизоване фабрике, прве кућне усисиваче, веш-машине и машине за прање судова, прве генераторе који за производњу струје користе ветар, прве сијалице које ће светлети стотину година... И још много тога важног за бољи живот. А током 125 година „Сименс“ је у многоме променио и живот у Србији. Набоље, наравно. Изградили су...
„SIMENS“ 125 GODINA U SRBIJI, A „DEČJA ZEMLJA“...
Број читања: 1823
23.05.2012.
... заједно са Сименсом слави овај леп јубилеј. Али, каква би то прослава била да на њу нису позвана деца? Па досадна, дабоме. Е, зато су другари из „Сименса“ одлучили да направе четири велика славља у три града – у Крагујевцу, па два у Београду, и треће у Суботици. Прво дружење биће већ прекосутра, у Крагујевцу, од 11 часова. Осим свечане изложбе, на којој ће се видети шта су све паметни људи у Сименсу смислили да нам живот буде лепши и лакши, деца ће видети Боду Нинковића и Јовицу Тишму у представу „Корак испред времена: Иновације које су промениле свет“. А ако се питате како је то Сименс променио свет а за све оволике године и живот у нашој земљи, довољно је рећи: они су изградили прве електране и тако у Србију увели електричну струју, њихови су први трамваји којима смо се возили, први радио апарати које смо слушали, први телефони којима смо разговарали, први рендгенски апарати који су нам помагали у лечењу... Треба ли ишта више рећи? За сада само још ово: успомену на дружење у Крагујевцу видећете прекосутра на фотографијама у нашим вестима.