U PONEDELJAK JAŠEMO NA KONJARNIK
Број читања: 1663
30.11.2012.
Добро, није баш да јашемо, долазимо аутомобилима и камионом јер носимо поклоне, али нисмо могли да одолимо овако згодном наслову – нормално је да се на Коњарник дојаше, зар не? А и ако ћемо еколошки да размишљамо, јахање је много здравије од вожње аутомобилим. Коњи се вероватно не би сложили са тим јер не јашу они већ њих јашу, међутим, и ми и коњи сложићемо се да би се тако природа сачувала. Е, због очувања природе смо вам дали ову вест: Еколошки караван Градске чистоће Београда „Прљаво или чисто – није исто“ у понедељак 3. децембра долази у госте другарима у ОШ „Стеван Синђелић“. Та се школа налази у Улици Милића Ракића, а та је улица на Коњарнику, и... Ето, тако смо стигли и до јахања. Другари у овој школи не баве се њиме, али могу, између осталог, да изаберу пливање као изборни предмет, или оно што нас највише занима – да буду чувари природе. А какви су чувари постали сазнаћемо на дружењу које почиње тачно у 10 часова. Сазнаћете и ви у нашим вестима, и видети у фото успоменару.
OVAKAV NAM JE BIO UTORAK U „STERIJI“
Број читања: 1476
28.11.2012.
Шта да вам причамо? Очекивали смо супер дружење а добили супер-супер дружење. Баш онакво какво приличи најстаријој школи на Бежанији. Другаци и трећаци су, кажу, уживали исто онолико колико смо уживали и ми. Ма, šта више да причамо, ево, погледајте.
U UTORAK IDEMO U „STERIJU“ NA DRUŽENJE
Број читања: 1604
22.11.2012.
Тако своју школу „Јован Стерија Поповић“ зову другари на Новом Београду – „Стерија“. Под тим именом је познат и њихов женски одбојкашки клуб. Али још због нечег важног је ова школа позната. Она наставља традицију најстарије школе у Бежанији, а она је постојала још пре... е сада нећете поверовати – постојала је још пре скоро 300 година! Да, да, још 1715. године становници Бежаније су имали своју школу. Е, њену традицију наставља ОШ „Јован Стерија Поповић“. Поред толиких година, сигурно смо да другари у њој знају многе мудрости, и о рециклажи, а наравно и о томе да прљаво или чисто – није исто. Маки, Јоцко и другари из Градске Чистоће већ се радују дружењу, а Бода је почео и да цупка од нестрпљења. Има малу трему јер су у ту школу ишле и његове ћерке. После дружења ћемо вам јавити како смо се провели.