APRILILILI...!
Број читања: 1406
31.03.2011.
Сутра је Први април, најшашавији и највеслији дан на свету када се збијају шале с најближима и праве досетке на рачун пријатеља. Овај дан, одређен за шалу и смех, није настао у модерно доба. Постојао је и у нашој давној прошлости, пре више хиљаду година. Према неким историјским подацима, и древне културе, попут старих Римљана или Хиндуса, славиле су Први април. Међутим, у њихово време овим даном означаван је почетак нове године, буђење пролећа и поновно рађање природе. зато су га древни народи обележавали као најрадоснији и највеселији у години и тада су прављене најразличитије свечаности и приређиване велике гозбе.
 DRUŽENJE U ŠKOLI PROLEĆNOG IMENA
Број читања: 1631
29.03.2011.
Основна школа „Бранко Радичевић“ је једна од највећих основних школа у Београду. Смештена је у непосредној близини реке и то је чини још привлачнијом. Зеленило блока 45, свежина реке Саве и ширина Савског кеја, пружају наставницима могућност да своју наставу унапреде и да је повремено преселе у живописни крајолик. Један од највећи циљева ове школе јесте да једног дана ученици постану самосвесне јединке, способне да желе, способне да препознају шта хоће и да знају и умеју да то остваре. Ето, у таквој школи је екипа акције „Прљаво или чисто – није исто“ Градске чистоће Београда данас боравила.
 IDEMO U ŠKOLU PROLEĆNOG IMENA
Број читања: 1578
25.03.2011.
Да одмах разрешимо дилему која је школа сакривена у овом наслову: То је ОШ „Бранко Радичевић“ у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду! Немојте, молим вас, да питате какве то везе има са пролећем! Па, Бранко Радичевић је један од најљубавнијих наших песника, а зна се да чим се спомене пролеће – мисли се и на љубав. Зато акција „Прљаво или чисто – није исто“ Градске чистоће Београда у уторак 29. марта стиже у ОШ „Бранко Радичевић“.