Children's Land Theatre - English version Uvodni tekst Decja Zemlja - ulaz na sajt

У Дечјој Земљи све је - дечје!
И представе, и песмице, и књиге, и приче... Све!
Зато је све помало и шашкасто!
Узмите, на пример - сат!
Сваки нормалан сат мери време с десна на лево, исто онако како Сунце путује од изласка до заласка, а наш сат га мери другачије - с леве на десну страну. А знате ли због чега? Па, због тога што тако увек гледамо излазак Сунца! И још због тога што када вам сат тако мери време ви не старите него - младите! Што више година имате, ви сте све млађи!
Или, узмите, на пример - одрасле!
Сви одрасли много воле да се праве важни због тога што су - одрасли. Као да је то нека јака мустра! Па, свако ће да одрасте, пре или касније, брже или спорије. Код нас у Дечјој Земљи одрасли се праве важни ако могу да истрпе да се не насмеју када их неко голица, или ако умеју да скачу на једној нози док десет пута кажу раскиселишелитисеопанци, или када од некога добију чисту чистијату петицу из другарстав...!
Или, узмите, на пример - рођендан!
Неки одрасли не воле да славе рођендан, праве се да га немају, а лако заборављају да га честитају онима којима је до рођендана стало. А код нас у Дечјој Земљи рођендан славимо свакога  дана, јер је свакога дана неко рођен. Ако се деси да нам баш зафали неки, ми славимо рођендан Сунца јер се оно сигурно рађа свакога дана! А, ко хоће нама да честита рођендан нека зна да смо рођени 2005. године и да га славимо сваког 28. децембра. Па, изволите на торту од кикотања и сок од зрелих осмеха.
Добро нам долазили!